Kennismaken

Over Hanneke

In mijn tienertijd had ik mijn eerste baantjes in de thuiszorg, zo kwam ik bij heel verschillende mensen in uiteenlopende situaties in huis. Tijdens het kopje koffie ontdekte ik dat échte aandacht en goed luisteren vaak meer blije mensen gaf dan een schone badkamer.

Na mijn opleidingen Sociaal pedagogisch werk en Hbo Maatschappelijk werk, heb ik gewerkt in de begeleiding van mensen uit verschillende culturen. In 2000 startte ik met psychosociale begeleiding en gesprekstherapie. Ik ontdekte dat het werken met mensen op deze manier ook grenzen kent.

Dit maakte dat ik benieuwd werd naar andere invalshoeken voor therapie en kwam zo op Haptonomie. Ik wilde graag mijn eigen gevoelsleven beter leren kennen en de kennis vanuit haptonomie leren toepassen in de therapie.
Zo ben ik in 2005 met de Post-Hbo opleiding Haptotherapie begonnen. In 2012 heb ik deze opleiding afgerond en ben ik begonnen met de praktijk voor haptotherapie in Doetinchem.

De eerste jaren werkte ik vanuit een eerstelijns medisch centrum en vanaf 2017 heb ik mijn praktijk aan huis. Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen. De oudste dochter studeert en woont op kamers. De jongste 2 jongens in tiener- en basisschoolleeftijd wonen nog thuis.

In mijn vrije tijd schilder ik graag, lees een goed boek of sport ik in de Kruisbergse bossen. Ik kan erg genieten van een goede Cappucino en chocola;)